Imposant stilleven in de stijl van de 17e -eeuwse Hollandse meesters. Het is een collage van vele voorwerpen welke de rijkdom en overvloed van vroeger tijden etaleert, waarbij ook vele rijpe vruchten, druiven en een kreeft. De weergave is zeer realistisch met name van o.a. de geëtste kristallen dekselbokaal en de zilveren ketel met een prachtige lichtval. Een herkenbaar schilderij uit zijn oeuvre. Gesigneerd rechtsonder en gevat in een vergulde ornamentlijst.

Gyula Boros werd in 1950 geboren in Boedapest, Hongarije. Zijn talent voor tekenen en zijn liefde voor kunst kwamen al in zijn vroege jeugd tot uiting.
Hij studeerde af aan de kunstacademie van Boedapest en werkte een aantal jaren als grafisch ontwerper, voordat hij in 1977 aan zijn schilderscarrière begon.
Zijn vroege schilderijen waren vooral gericht op landschappen, maar later op stillevens in de stijl en technieken van de klassieke meesters.
Elegantie, romantiek en drama kenmerken zijn diepe gevoel van passie voor de schilders van Nederland. Hij geeft de voorkeur aan de traditionele barokstijl met zijn diepte van kleur en detail.
Het diepgaande vermogen van Gyula Boros om de elementen van textuur in zijn onderwerpen vast te leggen en te combineren is inderdaad een zeldzaam talent: fragiel kristal, zachte draperieën, koel graniet en marmer, en de hoge glans van zilver zeer realistisch weergegeven geeft een rijk en overdadig gevoel. Gloeiend kaarslicht of de warmte van een ondergaande zon versterkten de ervaring.
Tentoonstellingen in zijn thuisland Hongarije, in Amsterdam en Londen hebben Gyula Boros internationale bekendheid bezorgd.
Zijn schilderijen zijn het product van toegewijd en ijverig werk en worden zeer gewaardeerd door verzamelaars over de hele wereld.